layoutelementlayoutelement
Europæisk Middelalder Festival 
Til næste festival kan du opleve FÆNGSLET i middelalderklæder og oplyst af fakler

Middelalderfestivalen flytter op til FÆNGSLET

15. oktober 2012

Når Horsens slår portene op til Europæisk Middelalder Festival den 30. og 31. august 2013, bliver det med nye flotte omgivelser inden for og uden for FÆNGSLETs mure. Det blev fastlagt i september, hvor et enigt Byråd besluttede, at Europæisk Middelalder Festival skal rykkes op til FÆNGSLET.

Med en kulturinstitution som FÆNGSLET får festivalen en fantastisk mulighed for at skabe en illusion om en borg, der huser et middelaldermarked med al hvad der tilhører af musik, ridderturneringer, offentlige hængninger, gøglere, madboder, handel og håndværk. Derudover får middelalderfestivalen noget som bodholderne har efterspurgt i lang tid, og som det gamle festivalområde i midtbyen har svært ved at skaffe; store græsarealer til telte og boder.

Europæisk Middelalder Festival har de sidste 18 år været kendt for at omdanne Horsens midtby til et stort middelaldermarked med masser af handlende, håndværkere, musikere, riddere, gøglere og andet godtfolk. Festivalen er blevet en veletableret kulturbegivenhed, der har udviklet sig til et af Europas største middelaldermarkeder, og den nyder stor anerkendelse både nationalt og internationalt. Trods den lange historik er det dog vigtigt for festivalen, at den løbende videreudvikles, så både nye og gamle besøgende får en god oplevelse.

Flytningen til FÆNGSLET giver helt nye og spændende muligheder for at udvikle festivalen, skabe nye oplevelser og fortællinger og skabe flotte rammer for et stort middelaldermarked. FÆNGSLETs placering på en bakketop i udkanten af Horsens Midtby er fremragende som en illusion om en borg, der knejser over byen og tiltrækker handlende fra nær og fjern.

Flytningen har dog ikke været en nem beslutning. Slet ikke efter årets festival, der blev en stor succes med god stemning og et flot festivalområde, der trak masser af publikum på trods af vådt vejr om lørdagen.

Det er heller ikke uden afsavn, at festivalen flyttes op til FÆNGSLET. De to gamle kirker, Vor Frelsers Kirke og Klosterkirken, har i alle årene spillet en stor rolle i festivalen med et program af høj kvalitet. I år var Klosterkirken også med på fuld kraft med et område, som har høstet store roser og positive bemærkninger fra både publikum og deltagere. Europæisk Middelalder Festival håber, at kirkerne fortsat vil være med som aktive medspillere og fortsat vil have en flot og varieret festivalprogram. På den måde kan et samarbejde mellem kirkerne og festivalen være med til at skabe middelalderstemning i midtbyen.

”Flytningen af festivalen sker med opbakning fra hele festivalens styregruppe, og vi glæder os meget til at kaste os over en Europæisk Middelalder Festival i nye, flotte omgivelser. Det har været rigtig spændende at lave middelalderfestival i Horsens midtby, men når en mulighed som den med FÆNGSLET byder sig til, så gælder det om at gribe den, om end vi bliver nødt til at give slip på nogle rigtig gode ting”, siger projektkoordinator Iben Høgh Grøftehauge.

Horsens vil stadig lave en helt fantastisk middelalderfestival, som kan præsentere et højt niveau af musik, ridderkampe og –turneringer, teateroptrin og gøgl, historisk formidling, handel, mad og håndværk. I løbet af det næste års tid skal festivalsekretariatet tænke mange tanker og udvikle mange nye tiltag, gerne i samarbejde med alle de grupper og bodholdere, der har deltaget i festivalen de sidste mange år. Man er meget velkommen til at komme med gode forslag og input til middelalderfestival@horsens.dk eller på vores facebookside www.facebook.com/middelalderfestival.

Der kommer yderligere information ud om flytningen til festivalens deltagere og samarbejdspartnere i løbet af oktober og november.

Vælg periode for nyheder
« 2018
seneste 2019
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori


Horsens Kommunes byvåben

Europæisk Middelalder Festival

Kultur og Eventafdelingen
Rådhustorvet 4
8700 Horsens

Email: middelalderfestival@horsens.dk,