layoutelementlayoutelement
Europæisk Middelalder Festival 

Middelalderfestival ved Klosterkirken

13. august 2012

I år indtager middelalderfestivalen Klosterkirkens område for fulde kraft. Festivalområdet ved Klosterkirken er udvidet, siden kirken i 2011 kom med efter seks års fravær, og i år kan man både finde ridderlejre, bueskydning, kampplads, lægeurtehave, middelalderlege, marionetdukker og forskellige håndværksboder i Klosterhaven.

I år har festivalen flyttet kamppladsen ned til Klosterkirken, så der bliver masser af sværdkamp og gøgl på det udendørs program. Marionetdukketeatret, ikonmaleren, smeden, syersken og pilefletteren slår sig ned foran Klosterkirken, og der bliver masser af muligheden for at kigge dem over skulderen og høre om de gamle håndværk. I lægeurtehaven kan man høre om middelalderens urter, og i ridderlejren kan man høre om ridderens liv og se flotte rustninger og sværd.

Det’ for børn ved Klosterkirken
TV, nintendo og xbox fandtes ikke i middelalderen, men derfor kunne man godt have det sjovt! Børnene kan tage hele familien med til en dyst i middelalderlege på græsplænen foran Klosterkirken, eller de kan finde deres indre Robin Hood frem og skyde til måls med bue og bil ved bueskydningsbanen. I Vejle Middelalderlaugs væbnerskole på kamppladsen kan børnene lære alt, hvad de skal vide for at blive ægte riddere. Gennem leg og kamptræning lærer børnene noget om ridder disciplin, ære og våbenbrug. Væbnertræningen tager ca. 30 minutter og slutter af med en kamp mod hinanden på liv og død.

I skrivernonnens værksted kan hele familien prøve kræfter med magiske runer og gotiske bogstaver, og i den flotte korsridderlejr kan man se sværd og rustninger, besøge feltkirken med en udstilling om middelalderkirkens symboler og heraldik, høre fortællinger om middelalderlig våbenkapløb og korstogsstrategi samt købe hellige relikvier og fornemme skatte, som korsfarerne har ranet på de forskellige korstog.

Middelalderbryllup i den gamle Klosterkirke

I år siger Ulla og Erik Nielsen fra Gedved ja til hinanden til middelalderbryllup lørdag kl. 14. Men det indendørs program byder også på masser af stemningsfulde koncerter og et spændende foredrag.

Lørdag kl. 11.00 kan man høre om åreladning, lægeigler, middelalderens kirurgi og medicin i Klosterkirken. Med udgangspunkt i middelalderens barberkirurg fortæller Janus Christiansen og Malene Helth om middelalderens læge, der med kirurgiske instrumenter, urter og igler behandlede alskens sygdomme. Modsat de universitetsuddannede Medici, der behandlede konge og adel, var barberkirurgen mesterlært, og det var de færreste barberkirurger, der kunne læse og skrive. Janus Christiansen og Malene Helth har siden 2005 arbejdet med formidling af middelalderens barberkirurgi fra 1100 tallet til 1500 tallet.

Efter foredraget fremviser Janus Christiansen og Malene Helth deres kirurgiske instrumenter på Klosterkirkens markedsplads i bod nr. 415. Kom og få en god snak og hør mere om middelalderens medicin og kirurgi.

I år kan publikum også opleve et historisk indblik i en af de mest kendte ridderordner, når Middelalderforeningen Korsfarerne opfører Tempelherreordenens, også kaldet Tempelridderne, optagelsesritual i Klosterkirken fredag kl. 17.15 og lørdag kl. 15.30 og 18.30. Klosterkirkens munkekor giver hele fem stemningsfulde koncerter i år.

Vælg periode for nyheder
« 2018
seneste 2019
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori


Horsens Kommunes byvåben

Europæisk Middelalder Festival

Kultur og Eventafdelingen
Rådhustorvet 4
8700 Horsens

Email: middelalderfestival@horsens.dk,