layoutelementlayoutelement
Europæisk Middelalder Festival 

Skeletter i Kuben

19. august 2012

Har du lyst til at lege arkæolog og udgrave et skelet? Fra mandag den 20. til torsdag den 23. august kl. 13-17 kan du få en smagsprøve på middelalderarkæologernes arbejde i Kuben på Søndergade. Fredag og lørdag er det muligt at afprøve sine færdigheder i skeletudgravning i middelalderfestivalens åbningstid.

Det er Horsens Museum, der varmer op til årets Europæisk Middelalder Festival ved at flytte lidt af den velbesøgte udstilling Skeletter Fortæller ud på Søndergade. Udover skeletudgravning kan du også se rigtige menneskeknogler og høre arkæologen fortælle om, hvad de over tusind skeletter, der er dukket op på kendte og ukendte middelalderkirkegårde, kan fortælle os om, hvordan det var at leve i middelalderens Horsens.

Horsens Museum har fået en kirkegård i kælderen
Gennemgående for Horsens Museums udstilling Skeletter fortæller er middelalderdrengen Erik, som fortæller sin historie om livet og døden i en middelalderlandsby.

Kvinder og mænd, babyer, børn og gamle mænd og koner, krigere og bønder, rig og fattig - og en pilgrim, der er vendt hjem fra sin vandring til Spanien. De er alle født og døde, og deres grave viser noget om både dem og deres samtid. Mens du går rundt og betragter udvalgte skeletter, fortælles historien om nogle af de flere tusinde skeletter, som er gravet frem af museets arkæologer de seneste år. De døde har givet os megen ny viden om levevilkårene på Horsensegnen i Middelalderen - og skeletterne får nu kød og blod og mulighed for selv at fortælle deres historier.

Udstilling Skeletter Fortæller forsætter på Horsens Museum frem til 1. september 2013.

Vælg periode for nyheder
« 2018
seneste 2019
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori


Horsens Kommunes byvåben

Europæisk Middelalder Festival

Kultur og Eventafdelingen
Rådhustorvet 4
8700 Horsens

Email: middelalderfestival@horsens.dk,