layoutelementlayoutelement
Europæisk Middelalder Festival 

Smag på Middelalderen

19. august 2012

Middelalderfestivalen byder på mange oplevelser, og i år kan festivalen byde på en ny, og endda en appetitlig én, af slagsen, når festivalgæsterne får mulighed for at kunne smage på Middelalderen. I bod nr. 216 hos De Grønne Spejdere kan du prøve at smage rigtig middelaldermad lavet fra oprindelige opskrifter.

En rigtig hverdagsret i middelalderen kunne nemlig se, lugte og smage væsentligt anderledes end vi kender det idag. Eksempelvis kan den velkendte havregrød pludselig være grøn.

Under festivalen vil festivalgæsternes smags- og lugtesanser pirres, når kokkene i Middelalderkøkkenet laver hverdagsmad fra 1300-1500 tallet. Råvarerne består af fisk, høns og et nyligt nedlagt rådyr, som skal henholdsvis brækkes, slagtes og fileteres. I middelalderkøkkenet laves der mad efter originale opskrifter over åben ild. Retter som fastetærte med fisk og frugt og Bedekølle bliver en del af menuen, som køkkenets gæster kan få gratis smagsprøver på.

Nogle af smagsoplevelserne vil dog være forbeholdt de modige ”Vi forventer helt klart at nogen vil sige ”adr”, da retterne er noget mere ekstreme, end dem vi kender fra nutidens køkken. For eksempel bliver alt anvendt fra et dyr, så indvolde er også en væsentlig bestanddel i en middelalderlig menu” udtaler Liane Brandt fra De Grønne Spejdere.

De, som ikke tør smage i første omgang skal dog ikke at fortvivle, for de middelalderlige smagsoplevelser behøver ikke at stoppe her. De Grønne Spejdere har nemlig sørget for at festivalgæsterne efterfølgende kan få adgang til opskrifterne, så de kan (gen)opleve de middelalderlige smagsoplevelser hjemme i deres eget køkken.

Vælg periode for nyheder
« 2018
seneste 2019
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori


Horsens Kommunes byvåben

Europæisk Middelalder Festival

Kultur og Eventafdelingen
Rådhustorvet 4
8700 Horsens

Email: middelalderfestival@horsens.dk,