layoutelementlayoutelement
Europæisk Middelalder Festival 
Prins Lindorm er et dramatisk folkeeventyr fra middelalderen. I Maskelade Teatrets forestilling møder du pigen Signe, der lever i middelalderen, og som elsker at få fortalt historier

Finurlige teateroplevelser til middelalderfestivalen

20. august 2013

De Grønne Spejdere, der blandt andet står bag festivalens middelalderskole, står bag endnu et fantastisk tilbud til børn og barnlige sjæle på dette års middelalderfestival. Et lav-selv-dukketeater hvor alle børn kan være med.

”Vi vil gerne lave noget nyt hvert år og i år bliver det et lav-selv-dukketeater,” fortæller Liane Brandt fra De Grønne Spejdere. Liane har længe gået og leget med ideen om at lave et lille dukketeater, hvor børnene selv kan spille med. Og i år skal det være. Nu vil De Grønne Spejdere fortælle historien om Skt. Jørgen og Dragen, og alle børn kan være med enten som dukkeførere eller som publikum. Man skal bare møde op på den lille teaterplads ved stand nr. 317, hvor spejderne laver dukketeater hver hele time både fredag og lørdag.

Men festivalen byder også på andre gode teateroplevelser med både dukker og levende og ”døde” mennesker. I Maskelade Teatrets dukkeforestilling om det dramatiske folkeeventyr ”Prins Lindorm” tager Signe os med på en fantastisk rejse i fortællingens verden. Signe er nysgerrig og elsker at få fortalt historier. En dag møder hun den kloge kone, der kan fortælle mange spændende historier, og både Signe og publikum kommer på en forunderlige rejse i eventyrets verden. Forestillingen er for de 3-8 årige og spiller lørdag kl. 10.45, 14 og 16 i gymnastiksalen.

I år kan festivalen også byde Komediehuset velkommen tilbage. De deltager med et spektakulært begravelsesoptog. På en båre bæres liget af en afdød ung pige. Optoget bevæger sig gennem området, og undervejs møder den sørgende familie både venner og fjender. Ceremonien ved begravelsespladsen er både gribende og gruopvækkende, når de sørgende begraver deres kære.

Og måske støder du på fordrukne munke, ligtog, bondeoprør og flagellanter, når du mindst venter det. Under stort ståhej og spektakel drager teatergruppen fra Horsens Amatør Teater gennem festivalområdet med spontane teateroptrin og overraskelser. Og fortælleren Hans Laurens går rundt på festivalpladsen og beretter om glemte borge, ruiner, slag og forræderi.

Du kan finde hele festivalens program her.

Vælg periode for nyheder
« 2018
seneste 2019
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori


Horsens Kommunes byvåben

Europæisk Middelalder Festival

Kultur og Eventafdelingen
Rådhustorvet 4
8700 Horsens

Email: middelalderfestival@horsens.dk,