layoutelementlayoutelement
Europæisk Middelalder Festival 
Angreb på Borgen - festivalens 3D lysshow. Reklamefoto: ProShop Europe

Hvad skal du se til årets middelalderfestival?

02. juli 2013

Den 30. og 31. august byder Horsens for første gang velkommen til en fantastisk middelalderfestival på FÆNGSLET. Der er traditionen tro en stor ridderturnering, levende musik fra tre scener, middelalderskole og en masse teater og gøgl. Men I år byder festivalen også på en helt ny oplevelse. Det dramatiske 3D lysshow ”Angreb på Borgen” tager dig med på en fantastisk visuel rejse, hvor du ser en middelalderborg blive bygget op og gå til grunde under heftig kamp mod fjenden.

Mange af traditionerne lever videre i det nye festivalområde. Børnene kan komme i middelalderskole, bage brød, skyde med bue og pil, og hele familien kan gå på opdagelse i spændende boder, se håndværkerne over skuldrene og heppe på riddere i imponerende turneringer. Men udover de nye rammer byder festivalen også på nye overraskelser. 

Angreb på Borgen

Når aftenmørket sænker sig over festivalpladsen kan publikum se en dramatisk fortælling om en middelalderborgs storhedstid og forfald. Fredag og lørdag aften danner hele fængselsbygningens vestvendte mur nemlig et bagtæppe for et dramatisk 3D lysshow, der er udviklet specielt til festivalen. Lysshowet er udviklet i samarbejde med det århusianske firma ProShop Europe, der står bag en lang række spektakulære lysshows, blandt andet under Aarhus Festuge i 2011.

Små og store finurlige oplevelser

Festivalens program byder i år på musik, teater, en stor klassisk ridderturnering, kampshows, flagkastere og optog. Festivalen kan blandt andet byde Komediehuset velkommen tilbage. De deltager med et spektakulært begravelsesoptog, hvor liget af en ung pige bæres på en båre gennem festivalområdet. Men festivalen byder også på små finurlige teateroplevelser. I Maskelade Teatrets dukkeforestilling om det dramatiske folkeeventyr ”Prins Lindorm” tager Signe os med på en fantastisk rejse i fortællingens verden, og ude på festivalområdet går fortælleren Hans Laurens rundt og beretter om glemte borge, ruiner, slag og forræderi.

Du kan se hele festivalens program her.

Vælg periode for nyheder
« 2018
seneste 2019
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori


Horsens Kommunes byvåben

Europæisk Middelalder Festival

Kultur og Eventafdelingen
Rådhustorvet 4
8700 Horsens

Email: middelalderfestival@horsens.dk,