layoutelementlayoutelement
Europæisk Middelalder Festival 

Besøg Fængselsmuseet under Middelalderfestivalen

23. juli 2015
Mens du kan opleve det bedste af middelalderen udenfor, giver Fængselsmuseet det bedste af det bedste indenfor, når museet igen i år tilbyder sine populære rundvisninger både fredag og lørdag. Her vil museets kompetente rundvisere tre gange dagligt give dig et overblik over de vigtigste begivenheder i fængslets historie. Oplev blandt andet fortællingen om den sidste halshugning i Danmark, når rundvisningen går igennem den indre vestre gård, der normalt er lukket for publikum.

Den 28. og 29. august bliver omgivelserne omkring Fængselsmuseet kørt igennem en tidsmaskine tilbage til middelalderen, når Danmarks første moderne fængsel bliver kamufleret som middelalderborg.

Blandt brandstiftere, vaneforbrydere og livskunstnere
Bag Fængselsmuseets tykke mure er der hverken skønjomfruer, munke eller riddere. Til gengæld er der brandstiftere, vaneforbrydere og livskunstnere, og tidsmaskinen i museet er indstillet til tiden mellem 1853 og 2006.

På tre daglige rundvisninger kan man få en highlight-tur rundt i Fængselsmuseet, hvor gæsterne føres igennem de vigtigste begivenheder i fængslets historie. Man kan høre om Casper Abrahamsen, som flygtede fra fængslet allerede 33 dage efter åbningen. Man kan føle fængselslægens granskende blik sammen med Mozart Lindberg og mærke frihedslængslen med Carl August Lorentzen. Man får et indblik i hverdagens trummerum i 2005 med fange nr. 3771. Og ved fortællingen om den sidste halshugning i Danmark kan man for alvor mærke historien vingesus, når rundvisningen går igennem den indre vestre gård, der normalt er lukket for publikum.

Erfarne rundvisere og helt ny udstilling
Fængselsmuseets rundvisere ved, hvad de taler om. Med stor erfaring og dybdegående viden fra flere hundrede rundvisninger, er gæsterne i trygge hænder, når de vælger en rundvisning i Fængselsmuseet.

Har man mod på endnu mere viden, kan man efter rundvisningen gå rundt i museet på egen hånd. I den nye udstilling, der åbnede den 20. maj i år, er der masser at lære, opdage og udforske.

Fængselsmuseet har åbent begge dage fra 10.00 til 21.00.

Tidspunkterne for rundvisning er:
Fredag kl. 13.00, 14.30 og 16.00
Lørdag kl. 11.00, 12.30 og 14.00

Pris: 35,- + entrébillet pr. person

Du kan booke en rundvisning på FÆNGSLET hjemmeside.
Vælg periode for nyheder
« 2018
seneste 2019
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori


Horsens Kommunes byvåben

Europæisk Middelalder Festival

Kultur og Eventafdelingen
Rådhustorvet 4
8700 Horsens

Email: middelalderfestival@horsens.dk,