layoutelementlayoutelement
Europæisk Middelalder Festival 

Nyheder

Vellykket Middelalderfestival

30. august 2011

Den 17. Europæisk Middelalder Festival blev afholdt i weekenden, og det må siges at det var en succes. Årets tema var Kirker, Klostre og Kristendom, og det var i den grad synligt på festivalen. Munke og nonner gik i processioner gennem festivalpladsen, og de to kirker dannede en stemningsfuld baggrund for korkoncerter, bryllupper og egnsspil.

Linedans, badutspring og ildshow

25. august 2011

Gøglerne har kronede dage til Europæisk Middelalder festival. Overalt på gader og stræder laver artister halsbrækkende akrobatik, der ophæver tyngdekraften, i håb om at få en skilling for underholdningen. Oplev bl.a. Dallerknæ lave badutspring og akrobatik rundt omkring på festivalområdet.

Masser af teater og små optrin

24. august 2011

I år kan gæster på festivalen opleve teater, gøgl og underholdning i alle afskygninger; Egnsspillet ”Højt til Himlen”, dukketeater med Caerlynn Marionettes, Børnehaven Spirillens middelalderforestilling samt små optrin og stemningsbilleder leveret af Horsens Amatør Teater er blot et udvalg af de mange oplevelser, der venter de besøgende.

Ramasjang sender direkte fra festivalen

23. august 2011

Kom og vær med, når DR Ramasjang sender live fra Europæisk Middelalder Festival fredag den 26. august kl. 18.00. Der bliver masser af sjov og ramasjang i den, når Live fra Ramasjang giver den gas med middelaldertema.

Bliv klogere på middelalderen

17. august 2011

I år kan du blive klogere på middelalderen ved tre spændende foredrag i henholdsvis Vor Frelsers Kirke på Torvet og i Klosterkirken på Borgergade.

Klosterkirken

17. august 2011

Klosterkirken danner en stemningsfyldt baggrund for festivalen. På området udenfor kirken går fårene stille og græsser, mens middelalderskolen summer af liv og aktivitet. Den autentiske stemning er i højsædet ved det gamle kloster.

Alle events er gratis

16. august 2011

I år er det ikke nødvendigt at købe billet til de hårrejsende kampshows, lige meget om de foregår til fods eller hest, med lanse, sværd eller ild.

Korsfarerne har slået lejr i Rådhusparken

14. august 2011

Her kan du se feltkirken med en udstilling om middelalderkirkens symboler og heraldik, høre fortællinger om middelalderlig våbenkapløb og korstogsstrategi samt købe hellige relikvier og fornemme skatte, som korsfarerne har ranet på de forskellige korstog.

Kom og bag dit eget middelalderbrød

12. august 2011

Der bliver rift om dejklumperne igen i år. Sidste års succes med bageriet for børn gentages, og festivalen forventer fulde huse.

Lær at skrive middelalderskrift hos benediktinernonnen

10. august 2011

Benediktinernonnen Lise Kirketerp Rubak underviser i middelalderskrift fra sin bod på Torvet foran Vor Frelsers Kirke. Her kan du selv prøve kræfter med blæk og skrivepenne.

Europæisk Middelalderfestival 2011 App kan nu downloades fra Itunes

01. august 2011

Europæisk Middelalderfestival 2011’s app indeholder alt det, du skal bruge for at finde vej mellem optog og optrædende på årets Middelalder Festival. 

 

Vælg periode for nyheder
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori


Horsens Kommunes byvåben

Europæisk Middelalder Festival

Kultur og Eventafdelingen
Rådhustorvet 4
8700 Horsens

Email: middelalderfestival@horsens.dk,