layoutelementlayoutelement
Europæisk Middelalder Festival 

Nyheder

Europæisk Middelalder Festival

Middelalderens historier

21. august 2012

På Europæisk Middelalder Festival kan historiens vingesus opleves i mere end én forstand. Hør fx fortælleren Hans Laurens vække sin historie ”Jon Lille” til live inde i Vor Frelsers Kirke fredag den 24. august kl. 17.30 og lørdag den 25. august kl. 12.30.

Lær at skrive magiske runer og gotiske bogstaver

21. august 2012

Har du lyst til at prøve at skrive som munke og nonner skrev i slutningen af middelalderen? Kom og få undervisning hos skrivernonnen i bod nr. 407 ved Klosterkirken. Hun underviser flere gange i løbet af festivalen på små workshops af 20 min.

Skeletter i Kuben

19. august 2012

Har du lyst til at lege arkæolog og udgrave et skelet? Fra mandag den 20. til torsdag den 23. august kl. 13-17 kan du få en smagsprøve på middelalderarkæologernes arbejde i Kuben på Søndergade. Fredag og lørdag er det muligt at afprøve sine færdigheder i skeletudgravning i middelalderfestivalens åbningstid.

Europæisk Middelalder Festival

Smag på Middelalderen

19. august 2012

Middelalderfestivalen byder på mange oplevelser, og i år kan festivalen byde på en ny, og endda en appetitlig én, af slagsen, når festivalgæsterne får mulighed for at kunne smage på Middelalderen. I bod nr. 216 hos De Grønne Spejdere kan du prøve at smage rigtig middelaldermad lavet fra oprindelige opskrifter.

Bliv klogere på middelalderen

16. august 2012

Middelalderfestivalen i Horsens er også tid til fordybelse, og i år byder festivalen på to spændende foredrag og en rundvisning i Vor Frelsers Kirke om lørdagen. Du kan høre om middelalderens kirurgi og medicin og om middelalderens billedkunst, eller du kan komme med på en arkæologisk tidsrejse i Vor Frelsers Kirke.

Europæisk Middelalder Festival

Det’ for børn til middelalderfestivalen

16. august 2012

I år byder Europæisk Middelalder Festival bl.a. en ridderturnering for børn og med børn, bueskydning, en middelalderskole, en væbnerskole, et bageri for børn, et helt område bare med middelalderlege og spil og en masse flotte lejre, hvor man kan se og høre og prøve at løfte en rustning. Der er ulvehunde, ponyer, rovfugle, får, grise og gæs og mange spændende håndværksboder, hvor børnene kan kigge håndværkerne over skuldrene og selv få lov til at prøve kræfter med fx smedning.

Middelalderfestival ved Klosterkirken

13. august 2012

I år indtager middelalderfestivalen Klosterkirkens område for fulde kraft. Festivalområdet ved Klosterkirken er udvidet, siden kirken i 2011 kom med efter seks års fravær, og i år kan man både finde ridderlejre, bueskydning, kampplads, lægeurtehave, middelalderlege, marionetdukker og forskellige håndværksboder i Klosterhaven.

Europæisk Middelalder Festival

Drabeligt bondeoprør til middelalderfestivalen

11. august 2012

I år tørner riddere og bønder sammen i et drabeligt slag, når skuespillere og riddere genopfører ”Slaget på Hatting Mark”. Et slag, som spillede en stor rolle under bondeoprøret i 1313, mod Kong Erik Menved. I dag var der generalprøve i fuld solskin i Rådhusparken, og der blev kæmpet hårdt og indædt.

Europæisk Middelalder Festival

Prægtige rovfugle

07. august 2012

Falkoneri er en meget gammel jagtform, som havde sin storhedstid i Middelalderen. Især konger og herremænd brugt store rovfugle til at fange kaniner og andre små men delikate byttedyr. Kom helt tæt på når de smukke fugle sendes på vingerne fredag kl. 19.30 og lørdag kl. 15.15 i ridderarenaen i Rådhusparken. Fugle og folk fra Falkecenter Samsø er mødt op på festivalen og kan opleves i deres stand (bod nr. 208) på Rådhustorvet, når de ikke optræder.

Europæisk Middelalder Festival

Middelalderligt håndværk

06. august 2012

I Håndværkergyden øst for Rådhuset skal der arbejdes hårdt under festivalen. Tømrere, malere, smede, murere, stenhuggere og brolæggere vil være i gang med dagens arbejde. Det er lærere og elever fra Learnmark Horsens, der vil vise de gamle teknikker frem på middelaldermarkedet.

Europæisk Middelalder Festival

Bodholdere til årets festival

03. august 2012

I år frister mere end 100 boder, lejre og arbejdende værksteder med spændende varer og gode oplevelser. Festivalens bodholderliste er klar, og du finder den her.

 

Vælg periode for nyheder
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori


Horsens Kommunes byvåben

Europæisk Middelalder Festival

Kultur og Eventafdelingen
Rådhustorvet 4
8700 Horsens

Email: middelalderfestival@horsens.dk,