layoutelementlayoutelement
Europæisk Middelalder Festival 
Tolkiens Univers - et ekko af middelalderen

Ugens genstand - Azog og Thorin

Azog Besudleren på en Warg og dværgen Thorin Egeskjold
Azog the Defiler on Warg and Thorin Oakenshield

Figuren af Azog på en Warg har været ekstrem udfordrende at skabe for producenten hos Weta Workshop. Figuren er formet af Lindsey Crummett, og hele processen med at finde den rette udformning af figuren har taget flere måneder og krævet en god portion tålmodighed. Wargen vejer ca. 14 kg, og det har været udfordrende at finde en løsning, der kunne holde den dynamiske position, som figuren har. Figuren er bygget op omkring et stålskelet, og det har taget flere dage at lave hver enkelt del på den store figur.

Both bigger and approx 11lbs (5kg) heavier than our Barad-dûr - Fortress of Sauron environment, each individual piece will take several days to mold, cast and paint. It's the most challenging cast we've ever come up with.” Citat fra wetas hjemmeside om produktionen af Azog Besudleren på en Warg

Figuren er håndmalet og lavet i samme 1:6 skala som de øvrige figurer i samlingen. Derfor ser Azog Besudleren også utrolig truende ud ved siden af sin ærkefjende, dværgen Thorin Egeskjold.

I udstillingen er Azog Besudleren netop udstillet sammen med Thorin Egeskjold. Den store og ligblege Gandabad-ork Azog Besudleren styrer de nordlige stammer med hård hånd, og han kæmper i mange slag mod deres fjender dværgene af Durins slægt. Udenfor østporten til Moria hugger han hovedet af dværgkongen Thror og er nær ved at dræbe dennes sønnesøn Thorin, som til gengæld hugger hans ene arm af.

Drevet af hævntørst og et brændende ønske om at udslette resten af Durins slægt af jager Azog Besudleren Thorin og hans følge i Hobbitten. Thorin derimod er drevet af et ønske om at tilbageerobre det fortabte dværgekongerige Erebor, som er blevet overtaget af dragen Smaug. Sammen med troldmanden Gandalf den Grå samler Thorin et selskab på 13 dværge og hobbitten Bilbo Sækker. Deres rejser leder dem ind i vildnisset; gennem forræderiske lande fyldt med orker, dødsensfarlige wargs og kæmpeedderkopper, formskiftere og troldmænd.

I udstillingen kan du også se og prøve at holde Thorins sværd, Orcrist, også kaldet troldekløveren.

Tolkiens Univers - et ekko af middelalderen 

Uge 37 - Herskerringen
Uge 38 - Bilbos kontrakt
Uge 39 - Sting, fine art limited edition
Uge 41 - Arwens halssmykke, Evenstar
Uge 42 - Sauron og hans fæstning Barad-dûr

 


Horsens Kommunes byvåben

Europæisk Middelalder Festival

Kultur og Eventafdelingen
Rådhustorvet 4
8700 Horsens

Email: middelalderfestival@horsens.dk,