layoutelementlayoutelement
Europæisk Middelalder Festival 
Europæisk Middelalder Festival

Musik i middelalderen

Musikgrupper fra hele Europa besøger festivalen og spiller alt fra trampende danse til blide melodier. Musikgrupperne spiller på kopier af autentiske middelalderinstrumenter som drejelire, davul, sækkepiber, fløjter og horn. Det er en helt speciel oplevelse at se og høre de fremmedartede instrumenter. Mange af grupperne viser meget gerne deres kostbare instrumenter frem efter koncerten og fortæller levende om musikken og instrumenterne.

En særlig oplevelse er den religiøse musik. I middelalderen var musikken en stor del af gudstjenesterne, og de gejstlige munke skrev de hellige sange ned med noder. Derfor er meget af den religiøse middelaldermusik bevaret og lyder i dag ligesom den gjorde dengang. 

Musikken som blev spillet til hverdag og fest blev ikke skrevet ned – En musiker måtte derfor have en god hukommelse, og lære alle sine sange udenad. Sangene er blevet overleveret fra musiker til musiker, og enkelte er bevarede frem til nutiden. De mange middelaldermusikanter på Europæisk Middelalder Festival genskaber den glemte lyd af middelalderen ved at kombinere historisk viden med deres egne musikalske udtryk.

I artiklen ”Musik i Middelalderen” kan du læse mere om hvordan musik var i middelalderen.

 
 


Horsens Kommunes byvåben

Europæisk Middelalder Festival

Kultur og Eventafdelingen
Rådhustorvet 4
8700 Horsens

Email: middelalderfestival@horsens.dk,